Animato 60                     

Zangvereniging Animato bestaat op 19 maart 2021 zestig jaar. De geplande activiteiten voor dit jubileumjaar kunnen helaas in verband met de corona maatregelen niet doorgaan. Al vanaf maart 2020 kunnen we niet normaal in onze repetitieruimte Zaal de Zwaan in Zeilberg repeteren.

Wekelijks organiseren we nu per stem een online repetitie via Zoom samen met onze dirigent Harry Boom. Het bestuur vindt het belangrijk dat de stemmen van de leden getraind blijven zodat wanneer we weer mogen dat we nog steeds kunnen zingen.

De vereniging werd op 19 maart 1961 opgericht door Martien Keunen, Frits Knapen en Jan van den Berkmortel. Martien en Frits zijn reeds overleden. Jan was tot de corona crisis begon nog steeds actief in het gemengd koor als bas. Wij zullen hem vrijdag 19 maart in het zonnetje zetten op een gepaste corona manier.

Daarnaast gaan we vrijdag 19 maart een online verjaardagsfeestje organiseren via Zoom. Ter voorbereiding daarop kunnen de leden 's middags een verrassingspakketje van 't Streeckhuys ophalen wat de feestvreugde moet verhogen. 

In zestig jaar kende Animato zeven voorzitters: Piet Kessels, Martien Keunen, Nico Kooter, JoséBerkers, Monika Strauven Leo Claessens en de huidige voorzitter Berry Welten. Verder bestaat het bestuur op dit moment uit Maarten van Gerwen, Marij van der Heijden, Corine Ars, AnnemayKoppens en Esther Rakels. De beschermvrouwen waren achtereenvolgens Elly van Doorne-Derixtot 2007Nicole van Doorne (2008-2018) en vanaf2018 de huidige beschermheer Ton Keunen.

In de loop der jaren waren diverse verenigingen onderdeel van Animato: Accordeonvereniging Animacordia, dansgroep Konkooier (later Enjoy), Het Zeilbergs Jongerenkoor (nu Vela Monte) en Kinderkoor De Peelrakkers.

De vereniging bestaat op dit moment uit Vela Monte met twintig leden en Gemengd koor Animatomet achttien leden.

We spreken de hoop uit dat onze jubileumcommissie zo snel mogelijk weer aan de slag kan met de organisatie van de geplande activiteiten in 2022. Daarvoor is het nodig dat er normaal kan worden gerepeteerd en we ook weer bijeenkomsten met publiek mogen organiseren.